Minikler okullu oldu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2011 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni eğitim öğretim döneminde ilköğretim 1. sınıf ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler bugün ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu 'uyum programı' 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak. Annelerinin elinden tutarak okul yolunu tutan minik öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

2011-2012 Eğitim-öğretim yılı okullara yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencileri için bir hafta erken başladı. Minik öğrencilerin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevebilmesi, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmesi amacıyla minik öğrenciler anneleri veya babaları ile okula gidecek.

Eğitim sürecinin ilk gününde heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrenciler, öğretmenleri ile tanışıp okullarını tanıyacak.

Eğitim yılının ilk ders zili minikler için çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamında ana sınıfı ve ilköğretim birinci sınıflar bugün okula başladı. 2011-2012 eğitim öğretim yılı resmi olarak 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak. Bu tarihe kadar minik öğrencilerin okula alışmaları sağlanacak.

İlköğretim birinci sınıf ile ana sınıflarına gidecek öğrenciler için ilk ders zili bugün çaldı. Okulla yeni tanışan öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bahçelievler Yayla İlköğretim Okulu'nda düzenlenen oryantasyon programı açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul Mili Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan törende minik öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansıdı. Kimi öğrenciler ailelerinin yanından ayrılmazken kimi öğrenciler de okulun bahçesinde müzik eşliğinde kendince eğlendi. Minik öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin de sahnelendiği törende bazı çocukların okuduğu şiirler izleyicilerden alkış aldı.

Tören sırasında konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, eğitim ve öğretim ile amaçlarının kendi geleceğini elde edebilen genç nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi. İstanbul'da eğitim mekanlarında değişiklik yaptıklarını anlatan Kaya, ?Yeni okullar inşa etmek suretiyle eğitime devam ediyoruz. Bahçelievler'deki bu okulumuz 40 dersliğe sahip. Bu sayede öğrenci ortalaması bu okulda 40'ı geçmeyecek şekilde çocuklar eğitim alacaklar.? diye konuştu. Kaliteli eğitimin kaliteli mekanlarda yapıldığına dikkat çeken Kaya, öğrenci velilerinin de çocuklarına alıştırma süreci içinde yardımcı olması gerektiğini belirtti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise yaptığı konuşmasında öğrenci velilerinin yeni eğitim yılı ile ilgili talepleri olması durumunda değerlendireceklerini kaydetti. İlk haftanın çocukların uyum süreci için önemli olduğunu aktaran Yıldız, eğitim ve öğretimin iyi olabilmesi için yeni dönemde çaba göstereceklerini söyledi.

Bir hafta boyunca uyum eğitimi alacak minikler için Yayla İlköğretim Okulu'ndaki ilk dersi İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya verdi. Öğrencilerin alıştırma süreçlerinde aileleri de onlarla birlikte olacak. İlköğretime yeni başlayacak öğrencilere uygulanacak program okulöncesi öğrencilerinden farklı olacak. Öğrenciler bu programda okulun basit kuralları ile tanıştırılarak, ders ve teneffüs saatlerine uyum sağlamalarına yönelik uygulamalar yapılacak. İlk gün öğrenciler okul personeli ile veliler ve öğrenciler tanıştıktan sonra okul tanıtılacak ve hangi bölümlerin hangi amaçlarla kullanıldığı anlatılacak. Öğrenciler uyum programı kapsamında sporla da tanışacak. Beden eğitimi için öğrenciler bahçeye çıkarılarak çeşitli çalışmalar yaptırılacak. Öğrenciler için ayrıca defter, sınıftaki tahtayı ve sınıf içi araç-gereçleri kullanma, kalem tutma gibi eğitimler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber